Algemeen

Algemene informatie over het lidmaatschap
De Scouting Jan van Hoof groep is een actieve en gezellige vereniging in Nieuwegein. Scouting is populair en met meer dan 125 jeugdledenleden is er altijd iets te doen bij de Scouting Jan van Hoof groep!

 

Speltakken
De Jan van Hoof groep kent verschillende speltakken waarin de leden actief zijn. Iedere speltak kent een eigen leeftijdsgroep. Meer weten over de speltakken? Of wil je weten in welke speltak jij komt als je lid wordt van de Jan van Hoof groep? Kijk hieronder of klik hier

 

 

Scouting Nederland
Op het moment dat je lid bent van de jan van Hoof groep, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere Scout in Nederland het zelfde.

Als lid van Scouting...

 • ·         Beleef je een ontspannen tijd in de buitenlucht!
 • ·         Ontmoet je nieuwe vrienden!
 • ·         Kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
 • ·         Leer je je eigen grenzen ontdekken!
 • ·         Ontvang je een echte Scoutcard!
 • ·         Krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
 • ·         Ontvang je 4 x per jaar Scouting Magazine!
 • ·         Vorm je samen met 32 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie wereldwijd!
 • ·         Ontmoet je mensen uit andere culturen!
 • ·         Ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM , WAGGGS en ISGF.
 • ·         Kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!
 • ·         Ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland

 

Wil je lid worden, let dan wel even op het volgende:

 • Je kunt drie keer komen kijken. Daarna moet je besluiten lid te worden. Word je geen lid, kun je niet meer komen; je betaalt dan geen contributie.
 • Het lidmaatschap gaat in vanaf de eerste keer dat je bent komen kijken, de contributie gaat in vanaf de start van het eerstvolgende kwartaal (d.w.z. 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober).
 • Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kan komen moet je altijd bellen of mailen met een van de leidinggevenden.
 • Als je lid bent, wordt verwacht dat je zo snel mogelijk een uniformblouse draagt. Een das en insignes draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Contributie

Contributie

Zoals elke vereniging is ook een scoutinggroep afhankelijk van contributie. Daarnaast ontvangt de Jan van Hoofgroep jaarlijks subsidie van de gemeente. Onze inkomsten vullen wij aan door een aantal jaarlijks terugkerende sponsoracties, zoals de Nationale Scouting Loterij en de Jantje Beton Collecte. Wij zullen u en uw kind steeds vragen daaraan mee te doen.

 

 

Hoogte contributie en wijze van betaling

De contributie wordt per jaar vastgesteld. Verderop ziet u een overzicht. Deze contributie wordt in 10 termijnen door middel van een incasso achteraf geïnd. Naast de contributie hebt u ook de mogelijkheid om te “sparen” voor de ouderbijdrage voor het zomerkamp.

De contributie wordt in rekening gebracht vanaf de eerste maand dat uw kind volledig meedraait. (Elk kind mag eerst drie keer komen kijken voordat het ingeschreven wordt). Bij opzegging dient in elk geval de contributie van de lopende maand nog voldaan te worden.

 

Bijdragen 2016

 

 

 Bevers

Welpen

Scouts 

Afdeling

Inschrijfgeld (eenmalig)

€  5,-

€ 5,-

€  5,-

€ 5,-

Contributie / 10 termijnen à

€  12,50

€ 12,50

€  12,50

€ 12,50

Sparen ouderbijdrage zomerkamp 10x*

nvt

 

€ 10,-

 

€ 100,-

€  11,-

€ 12,-

 

€ 120,-

of Ouderbijdrage zomerkamp ineens

Nvt

€ 110

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Nieuwegen-pas (N-pas) geeft korting op de contributie en het zomerkamp. Voor jeugdleden tot en met 16 jaar is de korting op de contributie 100% en voor leden vanaf 17 jaar is dat 50%. Op het zomerkamp is een korting van maximaal €100,-. 

 

Meer info over de N-pas is te vinden op de Facebookpagina van de N-pas

Installatie

Installeren

Je bent een tijdje lid en dan is het eindelijk zover, je wordt geïnstalleerd. Van oudsher kent Scouting de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Dit 'ritueel' vindt eenmaal per seizoen plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent overgevlogen naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.  Bij de installatie moet de scout een belofte doen, zoals de traditie dat voorschrijft. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk je insignes voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep, welkom!

Uniform

Scoutfit

Bij scouting draag je de Scoutfit. De Scoutfit is de moderne versie van het vroegere uniform. De Scoutfit is nog steeds een uniform maar heeft andere kleurtinten, een betere pasvorm en is gemaakt van stevig outdoormateriaal, zodat het tegen een stootje kan. De Scoutfit laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Wanneer je lid word van de groep ben je niet gelijk volledig lid van een speltak. Pas als je geïnstalleerd wordt ben je officieel lid van de speltak en mag je verschillende insignes op je scoutfit dragen. Naast de scoutfit met insignes dragen alle leden van de Jan van Hoof groep een blauw met rode das met een dasring. Deze das word ook wel de groepsdas genoemd. Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en jaarlijkse groeps-activiteiten moet je als scout je Scoutfit aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de blouse dragen, zonder insignes en das + dasring. Als je geïnstalleerd bent moet je je complete Scoutfit dragen. Tot de Scoutfit behoren ook een t-shirt en een trui. Deze zijn niet verplicht en zijn geen vervangers van de blouse. Alle onderdelen van de Scoutfit zijn verkrijgbaar bij de Scoutshop.

Komen kijken

Komen kijken

Als je er over denkt om lid te worden is er vaak de mogelijkheid om eerst te komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en maakt voor het eerst kennis met 'Scouting' en de groep. In principe kan je 3 keer komen kijken, mocht je het na drie opkomsten toch niets vinden, ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word kan je lid worden en kun je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je een compleet uniform dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je een keer komen kijken? Stuur een mail met daarin je naam, adres, leeftijd en de speltak waar je zou willen komen kijken naar dit adres mail adres.

Uitschrijven

Uitschrijven

Het kan gebeuren dat je geen tijd meer hebt of geen zin meer hebt in Scouting. Jammer zeg! Maar we hopen dat je het in ieder geval wel naar je zin gehad heb bij onze groep. Om je uit te schrijven volg je de onderstaande stappen:

 

 • ·         Denk eerst nog een keer heel goed na of je echt wilt stoppen.
 • ·         Stuur een mail met je persoonlijke gegevens naar de Ledenadministratie
 • ·         Van de ledenadministratie krijg je per mail een bevestiging van je uitschrijving
 • ·         Geef bij de leiding van je speltak aan dat je gaat stoppen en het liefst ook waarom je wilt stoppen.

 

LET OP: Het alleen melden bij de leiding is dus NIET voldoende en het incasso van de contributie blijft doorgaan totdat de uitschrijving via de ledenadministratie heeft plaatsgevonden.

 

Bedankt voor je lidmaatschap en weet dat je altijd welkom bent bij de Scouting Jan van Hoof groep.

Meehelpen?

Wil je ook scouting Jan Van Hoof helpen? Dat kan natuurlijk altijd!

 

Wij hebben altijd nog mensen nodig die helpen met het gebouw, materiaal, die leiding willen worden en allerlei andere klussen. Dus stuur even een contact formulier naar het bestuur als je ons wil komen versterken.

Volg ons via:

Inloggen